استایلمهمانی و مجلسی

در مورد تاریخچه لباس عروس چه می دانید؟

یکی از مهم ترین آیتم های عروسی برای هر زوجی تهیه لباس عروس است. این لباس، تاثیر ویژه ای در زیبایی و استایل عروس دارد. برای همه ما این لباس با رنگ سفید شناخته می شود. در حالیکه در گذشته عروس و داماد بدون در نظر گرفتن این مسئله تنها به پوشیدن بهترین لباس خود در مراسم عروسی اکتفا می کردند. ملکه ویکتوریا در سال ۱۸۴۰ جزو اولین افرادی بود که در مراسم عروسی خود لباس سفید به تن کرد. به نوعی باعث وقوع یک اتفاق خاص شد. ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با تاریخچه استفاده از لباس سفید به عنوان لباس عروس و پارچه های کاربردی برای طراحی آن صحبت کنیم.

برای خرید پارچه دانتل شانتیه کلیک کنید

تاریخچه لباس عروس در گذر زمان

امروزه این پوشاک خاص در مدل‌ ها و استایل های بسیار متنوعی در سراسر دنیا تولید و طراحی می شود. اما آیا همیشه به همین شکل بوده است؟ شاید جالب باشد بدانید در گذشته خانوم ها معمولا از بهترین لباس خود که اغلب دارای رنگ های قرمز، آبی یا مشکی بودند در مراسم عروسی استفاده می کردند. در گذشته استفاده از رنگ سفید برای تهیه این پوشاک خاص مرسوم نبود. حتی تا مدت ها مردم تنها از لباس های پر زرق و برق و برتر خود برای مراسم عروسی استفاده می کردند. همچنین، در قرون وسطی اغلب ازدواج ها بر پایه سیاست بود. بنابراین، خانواده های اشراف از لباس های سلطنتی با پارچه های رنگی و گلدوزی شده برای عروس ها استفاده می کردند.


بیشتر بخوانید: معرفی 5 پارچه قدیمی و کلاسیک، از گذشته تا امروز


از سال های ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی

از سال های ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی اغلب از رنگ های دیگری به غیر از رنگ سفید برای دوخت و تهیه این پوشاک خاص استفاده می شد‌. یکی از مهم ترین دلایل استفاده نکردن از رنگ سفید در آن دوران، عدم نگهداری آسان و تمیز کردن آن بود. پس از آن، برای اولین بار ملکه ویکتوریا در دهه 1840 میلادی یک لباس به رنگ سفید در مراسم عروسی خود به تن کرد و باعث رواج آن شد.

از سال های ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی

دهه ۱۹۳۰؛ دوران بعد از جنگ جهانی اول

دهه ۱۹۳۰ مصادف با سال های بعد از جنگ جهانی اول است که مردم با فقر و تنگدستی فراوانی رو به رو بودند. به همین دلیل، عروس ها تنها از یک لباس دنباله دار ساده برای مراسم عروسی خود استفاده می کردند. رفته رفته با بهتر شدن وضع زندگی مردم، عروس ها شروع به انتخاب لباس های زرق و برق دار همراه با تزیینات نقره ای کردند.

دهه ۱۹۳۰؛ دوران جنگ جهانی اول

دهه ۱۹۸۱؛ لباس عروس بر تن پرنسس دایانا

در سال ۱۹۸۱ پرنسس دایانا در مراسم عروسی خود لباسی با پف فراوان و دنباله بلند شبیه به پرنسس های کارتونی به تن کرد. این کار تعجب همه افراد در سراسر دنیا را برانگیخت. در واقع، این پوشاک خاص پرنسس به عنوان یک لباس جذاب و شیک در تمامی دنیا پذیرفته شد. پس از آن، افراد مشهور زیادی اقدام به الگوبرداری از این لباس سفید کردند.

دهه ۱۹۸۱؛ لباس عروس بر تن پرنسس دایانا

دهه ۱۹۹۰ و تحول در تولید لباس عروس

دهه ۱۹۹۰ یک دهه پر از تحول برای تولید و طراحی این پوشاک خاص بود. می توان گفت از آن دوران تا به امروز استایل ها و مدل های متنوعی از این لباس تولید شد. در این سال، ورا ونگ اولین مزون عروس خود را افتتاح کرد. در این مزون، لباس هایی با طراحی های خاص وجود داشت. از آن دوران تا به امروز همچنان تولید و طراحی انواع استایل رسمی مراسم ازدواج در مدل های جدید و مدرن در حال انجام است.

دهه ۱۹۹۰ و تحول در تولید لباس عروس

اولین نمونه های لباس عروس چه رنگی بودند؟

در میان نقاشی هایی که از تمدن های بابل، سومری و آشوری باقی مانده است، می توان سبک و استایل رسمی مراسم ازدواج در آن دوران را مشاهده کرد. ما امروزه این پوشاک خاص را با رنگ سفید می شناسیم. اما اولین نمونه های این لباس دارای رنگ های ارغوانی، آبی، بنفش و مشکی بودند. استفاده از رنگ های شاد برای تولید این پوشاک خاص در گذشته بسیار مرسوم بود. همچنین، تزئینات آن نیز به صورت دستی بر روی لباس دوخته می شدند.

خرید پارچه دانتل فرانسوی

اولین نمونه های لباس عروس چه رنگی بودند؟

در آن زمان هر رنگ دارای پیامی بود. هر کشور نیز از لباس های سنتی خاصی همراه با یک رنگ خاص برای مراسم عروسی استفاده می کرد. برای مثال در هند استفاده از رنگ قرمز برای تولید این نوع لباس ها با استفاده از پارچه های حریر کار شده بسیار مرسوم بود. در ایران نیز خانم ها بیشتر از لباس های ژورنالی در سبک اروپایی برای مراسم عروسی خود استفاده می کردند.

دلیل انتخاب رنگ سفید برای لباس عروس

پس از آن که ملکه ویکتوریا از رنگ سفید برای دوخت این پوشاک خاص استفاده کرد، جامعه آن را نماد پاکی و صمیمیت دانست. خانم ها نیز تمایل زیادی به استفاده از رنگ سفید برای تهیه لباس مراسم عروسی خود پیدا کردند. رنگ سفید همیشه نماد پاکی، حس معصومیت و صمیمیت بود. به همین دلیل استفاده از این رنگ در زمان عروسی خوش یمن تلقی می شود. در فرهنگ های مختلف در سراسر دنیا استفاده از رنگ سفید در شب عروسی به معنای ازدواج درست و انتخاب مناسب است.

لباس عروس با دامن پف دار

 

چه پارچه هایی در طراحی لباس عروس استفاده می شوند؟

تنوع پارچه هایی که برای تهیه این پوشاک خاص مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار بالا است. این موضوع، به شما این امکان را می دهد تا پارچه مورد علاقه خود را انتخاب کنید. هر پارچه ای برای مدل و استایلی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل شناخت ویژگی و کاربرد هر یک از آن ها می تواند برای انتخاب مناسب شما بسیار موثر باشد‌. پارچه های سفید از لحاظ جنس و طرح تنوع زیادی دارند. هر یک از این پارچه ها برای دوخت و طراحی لباس رسمی مراسم ازدواج بسیار کاربردی هستند.

قیمت پارچه دانتل شانتیه

 پارچه حریر

پارچه حریر یکی از انواع پارچه های محبوب و پرطرفدار برای تهیه این پوشاک خاص است. این پارچه، اغلب از ترکیب پنبه و پلی استر تهیه می شود‌. تنوع پارچه های حریر سفید از لحاظ ضخامت و طرح بسیار بالا است. همچنین، گزینه ای مناسب برای دوخت انواع لباس رسمی مراسم ازدواج محسوب می شود. در کشورهای اروپایی و همچنین کشور ایران استفاده از پارچه حریر به دلیل ظرافت، زیبایی و سبک بودن برای تهیه انواع استایل رسمی مراسم ازدواج بسیار مرسوم است.

پارچه حریر

پارچه ساتن

در اغلب کشورها همچون ترکیه، ایران، روسیه و آمریکا از پارچه ساتن برای دوخت انواع لباس های عروس شیک و ساده استفاده می شود. ساتن یک پارچه برتر و باکیفیت است که هم دارای ظاهر براق و هم دارای ظاهر مات بوده و زیبایی خاصی به لباس شما می دهد. اگر علاقمند به این پوشاک خاص در مدل ماهی و پف دار هستید، انتخاب پارچه ساتن آمریکایی می تواند برای شما یک انتخاب عالی باشد.

پارچه ساتن

 

پارچه دانتل

پارچه دانتل نوعی پارچه توری شکل همراه با نقش و نگارهای جذاب است که معمولا برای دوخت آستین یا قسمت بالا تنه این پوشاک خاص استفاده می شود. از پارچه دانتل در تهیه لباس های عروس سنتی کشور هند همراه با رنگبندی بسیار متنوع استفاده می شود.

پارچه دانتل

پارچه کرپ

اگر به سادگی و زیبایی کنار یکدیگر علاقمند هستید می توانید به سراغ پارچه کرپ سفید برای تهیه این پوشاک خاص بروید. پارچه کرپ ایستایی مناسبی در تن دارد و برای دوخت لباس های عروس راسته و مدل فیت بسیار مناسب است.

پارچه کرپ

تاریخچه لباس عروس در ایران

با نگاهی به تاریخچه و نقش و نگارهایی که از ایران باستان وجود دارد، می توان فهمید این کشور از اولین کشورهای استفاده کننده از لباس های عروس بود. در اوایل دوره قاجار زمانی که ایران تازه روابط خود را با کشور روسیه آغاز کرده بود، از فرهنگ آن تاثیر گرفت. در نتیجه، از لباس عروس سفید استفاده کرد. در طی سالیان دراز، رنگ استایل رسمی مراسم ازدواج تحت تاثیر فرهنگ های مختلفی در ایران قرار گرفت. برخی قومیت ها نیز با توجه به سنت خود از لباس های رنگی خاصی برای عروس استفاده می کردند.

تاریخچه لباس عروس در ایران

رفته رفته استفاده از استایل رسمی مراسم ازدواج به رنگ سفید برای عروس رواج پیدا کرد. دختران اغلب از رنگ سفید برای مراسم عروسی خود استفاده می کردند. ثریا همسر محمدرضا شاه از اولین کسانی بود که از این رویه استقبال نمود. وی برای اولین بار در ایران از یک لباس بسیار خاص، چشمگیر و جذاب با وزن ۳۰ کیلوگرمی برای مراسم عروسی خود استفاده کرد.

سخن پایانی

در گذشته اغلب از رنگ های خاکستری، ارغوانی، آبی و قرمز برای تهیه لباس های عروس استفاده می شد. در کشورهای شرقی و آسیایی نیز استفاده از رنگ های سنتی رواج داشت. در این مقاله تلاش کردیم در رابطه با تاریخچه لباس عروس و مدل های مختلف آن صحبت کنیم. در واقع تلاش کردیم بتوانید با توجه به سلیقه و علاقه خود نمونه مناسبی را انتخاب نمایید. برای انتخاب بهتر سعی کنید فرم بدنی خود را شناسایی کنید. همچنین، از لباس هایی که شما را جذاب و آراسته جلوه می دهند، استفاده کنید.

منبع: https://www.elle.com/fashion/personal-style/g31437529/bridal-style-evolution/

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا