پارچه شناسی

راهنمای تشخیص جنس پارچه برای مبتدیان + عکس

به خوبی می دانید که در صنعت نساجی پارچه های زیادی تولید می شوند. مسلما تمامی این پارچه ها ویژگی های مختص به خود را داشته و با یکدیگر تفاوت دارند. انتخاب گزینه درست و مناسب در بین این همه تنوع کار چندان آسانی نیست. یکی از چیزهایی که می تواند در این زمینه به شما کمک کند، آگاهی از جنس پارچه است. این موضوع شاید کمی دشوار به نظر برسد اما فوت و فن خاص خود را دارد. تشخیص جنس پارچه می تواند برای شما مشخص کند که چه پارچه ای برای چه روزهایی از سال قابل استفاده است. از طرفی ویژگی های مرتبط به جنس یک پارچه می تواند مشخص کند که برای چه مدل هایی می توان روی آن حساب کرد. در نظر داشته باشید که همه پارچه ها برای تمام افراد مناسب نیستند. این موضوع را می توانید از طریق جنس پارچه متوجه شوید.

برای خرید پارچه لینن سوزن دوزی کلیک کنید

طبقه بندی پارچه ها از لحاظ جنس چگونه است؟

یکی از چیزهایی که می تواند به شما در تشخیص جنس پارچه ها کمک کند، آشنایی با الیاف آن ها است. اگر با جنس های مختلف و نمونه های موجود در بازار آشنایی نداشته باشید، نمی توانید پارچه های طبیعی را از پارچه های مصنوعی و پارچه های خالص را از پارچه های ترکیبی تشخیص دهید. در این قسمت قصد داریم در مورد مهم ترین و عمومی ترین نمونه های موجود در بازار صحبت کنیم. پس با دقت هرچه تمام تر بهتر است این قسمت را مطالعه کنید.

پارچه های پنبه ای، راحت و همه پسند

یکی از مهم ترین جنس پارچه های موجود در بازار که اکثر افراد با آن آشنایی دارند، پارچه های پنبه ای هستند. پارچه پنبه ای از الیاف طبیعی گیاه پنبه تهیه می شود. این دسته از پارچه ها به داشتن تنفس پذیری بالا و نرمی فوق العاده معروف هستند. راحتی این پارچه می تواند هر کسی را به خود مجذوب کند. پارچه های پنبه ای می توانند روزهای گرم سال را برای شما لذت بخش تر کنند. این موضوع مربوط به قابلیت جذب رطوبت بالا در این پارچه می شود. پارچه نخی در این دسته از پارچه ها قرار می گیرد.

پارچه-های-پنبه-ای،-راحت-و-همه-پسند

در نظر داشته باشید که پارچه های پنبه ای به دو گروه تقسیم می شوند. در برخی از این پارچه ها از الیاف پنبه به صورت خالص و در برخی دیگر از ترکیب الیاف پنبه با دیگر الیاف مثل پلی استر استفاده می شود. البته از آنجایی که درصد الیاف پنبه در پارچه های ترکیبی بیش از سایر الیاف است، همچنان به این دسته از منسوجات نیز پارچه پنبه ای گفته می شود.


پیشنهاد خواندنی: با جدیدترین انواع پارچه ژاکارد در 1404 بیشتر آشنا شوید


پلی استر، محکم و مقاوم

زمانی که صحبت از پارچه های مصنوعی می شود، ذهن بسیاری از افراد به سمت پارچه های پلی استری می رود. جالب است بدانید پلی استر تنها یکی از چند الیاف مصنوعی است که در صنعت نساجی مورد استفاده قرار می گیرد. شاید برای شما سوال شود که اگر پلی استر تنها یکی از چند الیاف مورد استفاده در صنعت نساجی محسوب می شود پس چرا تا این اندازه معروف بوده و شناخته شده است. پلی استر و پارچه هایی که از جنس پلی استر هستند، جزو مقاوم ترین و مستحکم ترین نمونه های تولید شده در صنعت پارچه محسوب می شوند. همین ویژگی باعث شده تا این جنس پارچه ها بر دیگر پارچه های مصنوعی برتری داشته و شناخته شده تر باشند.

پلی-استر،-محکم-و-مقاوم

به این موضوع توجه داشته باشید که پلی استر می تواند در برابر چین و چروک و سایش نیز به خوبی از خود مقاومت نشان بدهد. شستشو و خشک کردن این جنس پارچه ها نیز بدون دردسر و در حداقل زمان ممکن انجام می شود. با توجه به ویژگی های گفته شده مطمئنا شما نیز حق می دهید که پارچه های پلی استری از دیگر پارچه های مصنوعی معروف تر باشند.

ابریشم، درخشان و سلطنتی

ابریشم جزو الیافی محسوب می شود که نیاز به معرفی ندارد. به خوبی می دانید زمانی که می خواهند از لطافت و نرمی یک جسم صحبت کنند، آن را به ابریشم شباهت می دهند. جنس پارچه ابریشم به گونه ای است که حس لوکس و گران قیمت بودن را می تواند به مخاطب القا کند. ابریشم به خودی خود از مقاومت بسیار کمی برخوردار است. همین موضوع باعث می شود لباس های تولید شده با آن در معرض خرابی بیشتری باشند. امروزه از الیاف ابریشم در کنار دیگر الیاف و به صورت ترکیبی استفاده می کنند. همین موضوع مقاومت این پارچه را تا حد زیادی افزایش می دهد.

ابریشم،-درخشان-و-سلطنتی

در نظر داشته باشید که ابریشم قیمت بسیار بالایی دارد. در گذشته این جنس پارچه ها متعلق به گروه اشراف زادگان بود. از این رو مردم عادی توان استفاده از آن را نداشتند. با پیشرفت علم و به دنبال آن صنعت نساجی دسترسی به این پارچه آسان تر شد. با این حال قیمت پارچه هایی که از ابریشم خالص تهیه می شوند همچنان زیاد و قابل توجه است. الیاف ابریشم از پیله کرم ابریشم تهیه می شود. این دسته از پارچه ها به خاطر نرم بودن و درخشش بالا مشهور هستند.

پارچه های پشمی، گرم و مقاوم

اگر به دنبال پارچه ای هستید که سال های سال مهمان کمد لباس شما باشد، دسته پارچه های پشمی برای شما هستند. الیاف پشم این قابلیت را دارد که گرما را در خود حفظ کند. این ویژگی در روزهای سرد سال و لباس های گرم بیشتر کاربرد دارد. پارچه کشمیر یکی از معروف ترین پارچه های پشمی موجود در بازار است.

پارچه-های-پشمی،-گرم-و-مقاوم

پارچه های پشمی از الیاف طبیعی پشم تهیه می شوند. با این وجود قیمت پارچه های پشمی چندان زیاد نیست و بیشتر مردم جامعه توان خرید آن را دارند. علت این موضوع آن است که این الیاف از پشم حیوانات تهیه شده و تولید آن هزینه بر نیست. در لمس و تماس اول با پارچه های پشمی می توانید به خوبی متوجه گرم بودن آن بشوید. همین پرزهای کوچک و به ظاهر معمولی می توانند نفوذ پذیری پارچه های پشمی را به شدت کاهش بدهند. این موضوع باعث می شود میزان نفوذ سرما به درون لباس شما به حداقل کاهش پیدا کند.

خرید پارچه لینن سوزن دوزی

پارچه هایی از جنس کتان، خنک و قیمت مناسب

از دیگر پارچه های طبیعی اما قیمت مناسبی که در بازار عرضه می شوند، پارچه هایی از جنس الیاف کتان هستند که با نام لینن شناخته می شوند. دسترسی و فرآیند تولید این پارچه آسان بوده و هزینه چندان زیادی ندارد. از این رو خرید پارچه لینن برای بسیاری از افراد امکان پذیر است.

پارچه-هایی-از-جنس-لینن،-خنک-و-قیمت-مناسب

بیشترین فروش پارچه هایی از جنس الیاف لینن مربوط به فصول گرم سال است. این دسته از پارچه ها تنفس پذیری بالایی دارند. در نتیجه می توانند به خوبی جریان هوا را برقرار کنند. همین موضوع باعث می شود این جنس پارچه و مشتقات آن بتوانند پوست شما را خنک نگه دارند. پارچه های لینن از چروک پذیری کمی برخوردارند. در نتیجه نگرانی هایی که با دیگر پارچه های تابستانه ممکن است برای شما ایجاد شود با این پارچه به طور کامل برطرف خواهد شد.

چگونه جنس پارچه ها را تشخیص دهیم؟

از مطالب گفته شده می توان به این نتیجه رسید که شناخت جنس پارچه ها در میان این همه تنوع از واجبات است. اما این نکته که به چه روش و از کجا می توان جنس یک پارچه را تشخیص دارد، موضوعی است که ذهن هر کسی را می تواند به خود مشغول کند. برای دسترسی به این دانش روش هایی هست که در طی زمان امتحان خود را پس داده و به ما رسیدند. در ادامه قصد داریم تمامی این مسیرها را با جزئیات بررسی کنیم. پس اگر می خواهید این بار با احتیاط و دقت بیشتر برای خرید پارچه اقدام کنید، بهتر است ادامه این مطلب را از دست ندهید.

تشخیص جنس پارچه با لمس آن

یکی از ساده ترین روش ها برای تشخیص جنس که احتمالا با آن آشنایی دارید، لمس پارچه است. بسیاری از افراد می توانند با لمس پارچه متوجه جنس آن بشوند. این کار از طریق احساس زبری، نرمی و حتی خنکی پارچه ممکن است. در زمان لمس پارچه بهتر است به بافت آن نیز توجه داشته باشید. پارچه های بافت درشت مقاومت کمتری نسبت به کشش، سایش و فشارهای خارجی دارند. تشخیص جنس پارچه با دست کار چندان دشواری نیست و نیاز به تجربه دارد. برای مثال پارچه های پشمی به دلیل داشتن الیاف مویی معمولا کمی زبر هستند. از این رو می توانید با لمس آن ها به خوبی متوجه وجود الیاف پشم بشوید. پارچه هایی که در آن ها از پنبه یا ابریشم استفاده شده باشد، می توانند به شما احساس نرمی و خنکی را القا کنند.

تشخیص-جنس-پارچه-با-لمس-آن

تشخیص جنس پارچه با فشار دست

اگر پارچه را به صورت حضوری تهیه می کنید حتما بعد از لمس آن کمی پارچه درون مشت دست خود فشار دهید. سپس پارچه را رها کرده و چروک پذیری آن را بسنجید. پارچه هایی که به سرعت به حالت اولیه خود برمی گردند و چروک های آن ها ناپدید می شود، الیاف مصنوعی بیشتری دارند. اگر در تهیه جنس پارچه از الیاف طبیعی با درصد بالا استفاده شده باشد چروک های ریز و درشت بر روی آن باقی می ماند.

تشخیص-جنس-پارچه-با-فشار-دست

تشخیص جنس پارچه با کشش

کشش پارچه نیز یکی دیگر از روش هایی است که به شما در تشخیص جنس پارچه می تواند کمک کند. این کار با هر دو دست و به آرامی انجام می شود. در نظر داشته باشید که پارچه هایی که در آن ها از الیاف طبیعی استفاده شده باشد، در برابر کشسانی مقاوم هستند. در مواردی ممکن است پارچه ای را از دو طرف بکشید و آن پارچه افزایش اندازه بدهد. این موضوع به آن معناست که در تهیه پارچه شما از الیاف مصنوعی مثل پلی استر یا اسپندکس استفاده شده است.

قیمت پارچه لینن سوزن دوزی

تشخیص-جنس-پارچه-با-کشش

تشخیص جنس پارچه با حرارت

در نظر داشته باشید که تشخیص جنس پارچه با حرارت نیاز به احتیاط زیادی دارد. در نتیجه حتما بر روی قسمت کوچکی از پارچه این تست را انجام دهید. برای انجام این آزمایش پارچه را از یک گوشه به شعله نزدیک کنید. اگر پارچه بسوزد و بویی مانند بوی سوختن مو بدهد به احتمال زیاد درصد الیاف طبیعی پشم در این پارچه زیاد است. در صورتی که در پارچه از الیاف پنبه و کتان استفاده شده باشد از آن بویی مشابه بوی سوختن کاغذ بلند می شود. در مقابل ممکن است پارچه شما حالت برشته شدن پیدا کرده و تغییر رنگ بدهد. معمولا در این موارد از پارچه بوی پلاستیک تولید می شود. در این صورت می توان گفت که در پارچه از الیاف مصنوعی استفاده شده است.

تشخیص-جنس-پارچه-با-حرارت

تشخیص جنس پارچه با استفاده از خیساندن آن

اگر تجربه خرید پارچه های نخی را داشته باشید حتما می دانید که در زمان خرید فروشندگان به خریداران توصیه می کنند که قبل از برش، تست آبرفت را بر روی پارچه خود انجام دهند. این موضوع در پارچه هایی که درصد الیاف طبیعی بالایی دارند، بیشتر به چشم می خورد. در نتیجه اگر پارچه خود را در آب به مدت 30 الی 60 دقیقه خیسانده و پارچه شما تغییر اندازه داد، می توانید مطمئن باشید که در ساخت آن از الیاف طبیعی با درصد بالا استفاده شده است.

تشخیص-جنس-پارچه-با-استفاده-از-خیساندن-آن

تشخیص جنس پارچه با استفاده از وزن آن

به عنوان آخرین تکنیک قصد داریم به روش استفاده از وزن پارچه اشاره کنیم. با شنیدن این جمله ممکن است کمی تعجب کنید. اما باید بدانید که بسیاری از افراد حرفه ای با توجه به وزن یک پارچه می توانند جنس آن را تشخیص دهند. پارچه هایی که در آن از الیاف طبیعی استفاده می شود، وزن بالاتری دارند. این موضوع در حالی است که پارچه های سبک معمولا در ترکیب خود الیاف مصنوعی با درصد بالا دارند. در نظر داشته باشید که برای افراد مبتدی، این روش می تواند خطای زیادی داشته باشد و کاملا نسبی است. زیرا تراکم پارچه نیز در اینجا اهمیت زیادی پیدا می کند. برای مثال اگر پارچه ای با الیاف طبیعی اما با تراکم کم تولید شده باشد، وزن کمی دارد. از طرفی پارچه هایی که در آن ها از الیاف طبیعی ابریشم استفاده می شود نیز وزن چندان زیادی ندارند.


منبع: https://corefabricstore.com/blogs/tips-and-resources/how-to-burn-test-fabric

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا