ترفند دوخت

راهنما و نکات دوخت پارچه بارونی + عکس

پارچه بارونی یکی از معروف ترین پارچه های حال حاضر در دنیای نساجی است. از این پارچه اغلب برای تولید لباس های ضد آب و بادگیر استفاده می شود. زمانی که صحبت از روزهای بارانی و گشت و گذار در طبیعت می شود، اولین لباسی که در ذهن افراد نقش می بندد، مانتو یا شنل بارانی است. در تهیه و تولید این لباس ها از پارچه بارونی یا همان پارچه کتان زارا استفاده می شود. لباسی که با این پارچه تولید می کنند، معمولا بر روی دیگر لباس ها قرار می گیرد. به این ترتیب شنل یا مانتو بارانی شما می تواند از خیس شدن سایر لباس هایتان جلوگیری کند. به همین دلیل بسیاری از خانم ها داشتن یک آیتم با پارچه بارونی را از واجبات می دانند. اگر شما هم دوست دارید تجربه دوخت این پارچه را برای خود رقم بزنید با ما همراه باشید.

پارچه-بارانی

پارچه بارونی چیست؟

پارچه-بارونی-چیست؟

زمانی که اسم پارچه بارونی می آید در ذهن بسیاری از افراد پارچه ای ضد آب و نفوذناپذیر نقش می بندد. این طرز فکر کاملا درست است. بافت پارچه بارانی به گونه است که می تواند از ورود آب و سایر مایعات به درون لباس جلوگیری کند. پارچه بارونی از همان ابتدا برای مقابله با شرایط جوی نامساعد طراحی شد. امروزه از پارچه کتان زارا برای تولید بسیاری از محصولات ضد آب استفاده می شود. کاربردی بودن این پارچه و استقبال زیاد مخاطبان از آن، تولیدکنندگان را مشتاق کرد تا برای تولید این پارچه در سطح گسترده اقدام کنند. امروزه پارچه بارونی در انواع رنگ های مختلف تولید می شود. در نتیجه دست شما در انتخاب باز است.


پیشنهاد ما: 6 مدل کت جذاب با پارچه فاستونی برای خانم های شیک پوش


ویژگی های پارچه بارونی چیست؟

یکی از مهم ترین سوالات که قبل از خرید پارچه بارونی در ذهن افراد نقش می بندد این است که اصلا ویژگی های پارچه کتان زارا چه بوده و چرا تا این اندازه این پارچه مخاطب دارد. در ادامه ویژگی های پارچه بارانی آورده شده است.

نفوذناپذیری قابل توجه

نفوذناپذیری-قابل-توجه

همانطور که گفته شد، زمانی که صحبت از پارچه بارونی می شود، اولین ویژگی که در ذهن افراد راجع به این پارچه نقش می بندد، نفوذناپذیری آن در برابر مایعات است. بافت این پارچه فشرده و منافذ آن بسیار ریز بوده، به همین خاطر می تواند در برابر عبور آب و سایر مایعات مقاومت کند. معمولا پارچه بارونی با پوشش هایی نظیر پلی یورتان یا PVC پوشانده می شود که این مقاومت را چندین برابر می کند.

سبک و راحت مانند پارچه بارانی

یکی دیگر از ویژگی های پارچه بارونی که آن را به یک پارچه متفاوت تبدیل می کند، وزن کم آن است. پارچه بارانی بسیار سبک بوده و از این رو به شدت مورد استقبال طبیعتگردها و کوهنوردان قرار دارد.

دوام و طول عمر بالا

اگر اهل گشت و گذار و طبیعتگردی باشید به خوبی می دانید که لباس این افراد به شدت در معرض خرابی و پاره شدن است. در نتیجه لازم است یک پارچه مقاوم بر روی تمام لباس ها استفاده شود. پارچه بارونی می تواند همان پارچه باشد که به دنبال آن هستید. پارچه کتان زارا از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است.

مقاومت مناسب در برابر باد

مقاومت-مناسب-در-برابر-باد

پارچه بارونی نه تنها در برابر آب بلکه از باد و طوفان نیز می تواند شما را در امان نگهدارد. این پارچه مقاومت خوبی در برابر باد دارد. از این رو در صورت ایجاد شرایط جوی نامساعد می توانید روی آن حساب باز کنید.

تمیز شدن آسان پارچه بارونی

تمیز-شدن-آسان-پارچه-بارونی

پارچه بارانی نه تنها در برابر باد بلکه از نفوذ لکه ها و کثیفی ها نیز می تواند جلوگیری کند. از این رو معمولا به ندرت این پارچه نیاز به شستشو دارد. در بسیاری از موارد می توانید با یک دستمال نم دار، سطح پارچه را تمیز کنید.

راهنمای کامل برش و دوخت پارچه بارونی

بعد از آشنایی با ویژگی های پارچه بارونی، مطمئنا شما هم دوست دارید برای یک بار هم که شده استفاده از این پارچه را تجربه کنید. با این حال از آنجایی که ممکن است در مورد دوخت و برش آن آگاهی نداشته باشید، از این کار منصرف شوید. به همین خاطر قصد داریم در این قسمت به طور کامل در مورد این نکته صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید و ادامه این مطلب را از دست ندهید.

خرید پارچه بارونی

نکاتی که لازم است قبل از برش پارچه کتان زارا بدانید

برش پارچه یکی از مهم ترین مراحلی است که باید قبل از دوخت انجام شود. اهمیت این مرحله به اندازه مرحله دوخت زیاد است. در نظر داشته باشید که هرگونه اشتباهی در این بخش می تواند در نتیجه کار شما تاثیرگذار باشد. در ادامه تمامی نکاتی که به شما کمک می کند تا مرحله برش پارچه بارونی را بهتر انجام دهید، آورده شده است.

الگوکشی را جدی بگیرید

الگوکشی-را-فراموش-نکنید

الگوکشی را می توان به عنوان یکی از ابتدایی ترین و مهم ترین کارهایی دانست که برای یک نتیجه خوب باید حتما انجام شود. در این مرحله طراح لباس و دوزنده آن، متناسب با مدل و سایز مخاطبشان، الگوهای لازم برای دوخت لباس را رسم می کنند. کشیدن الگو برای دوخت پارچه بارونی به شما کمک می کند تا بتوانید بهتر پارچه خود را تقسیم بندی کنید. قرار دادن الگوها در کنار هم مشخص می کنند که به چند متر پارچه احتیاج دارید. برای برش می توانید از حاشیه الگوها کمک گرفته و خط مناسب را با قیچی برش بزنید.

پارچه بارونی را بر روی یک سطح صاف قرار دهید

اگر پارچه بارانی را از نزدیک دیده باشید به خوبی می دانید که این پارچه سطح صیقلی و صافی دارد. به همین دلیل است که قطره های آب بر روی این پارچه سر می خورند. زمانی که این پارچه را می خواهید برش بزنید باید آن را بر روی یک سطح صاف پهن کنید. این کار از چروک شدن و تکان خوردن پارچه بارونی جلوگیری خواهد کرد.

الگوها را بر روی پارچه بارونی فیکس کنید

الگوها-را-بر-روی-پارچه-بارونی-فیکس-کنید

الگوها نیز ممکن است مانند قطرات آب بر روی پارچه تکان بخورند. به همین دلیل از واجبات است که حتما آن ها را با سوزن یا گیره بر روی پارچه محکم کنید. در غیر این صورت ممکن است با قرار دادن پارچه در میان قیچی الگوها تکان خورده و جا به جا شوند.

سوزن های قدیمی و پهن را کنار بگذارید

سوزن-های-قدیمی-و-پهن-را-کنار-بگذارید

همانطور که گفته شد می توانید برای فیکس کردن الگوها بر روی پارچه کتان زارا از سوزن کمک بگیرید. در نظر داشته باشید که سوزن های انتخابی شما باید حتما تیز و نازک باشند. علت این موضوع آن است که پارچه بارونی بافت فشرده ای دارد. سوزن های تیز و نازک می توانند به راحتی از میان این بافت عبور کنند. سوزن های پهن و قدیمی می توانند به بافت پارچه آسیب وارد کرده و حتی باعث پارگی آن بشوند.

قیمت پارچه بارونی

از قیچی های کند دوری کنید

از-قیچی-های-کند-دوری-کنید

به عنوان آخرین نکته ای که در مرحله برش پارچه بارونی باید مد نظر داشته باشید، قیچی است که می خواهید از آن استفاده کنید. قیچی مورد نظر شما باید تیز باشد. اگر تجربه برش پارچه را داشته باشید به خوبی می دانید که قیچی های کند باعث لبه دار شدن پارچه می شود. این موضوع در مورد پارچه بارونی بیشتر به چشم می خورد. به خودی خود پارچه بارونی مستعد تکان خوردن در زمان برش است. قیچی های کند و قدیمی این موضوع را تشدید می کنند.

این نکات در زمان دوخت پارچه بارونی به شما کمک می کنند

مرحله دوم و اصلی ترین مرحله برای داشتن یک لباس زیبا، دوخت آن است. از این رو لازم است تا در این مرحله نهایت دقت خود را به کار بگیرید. به خوبی می دانیم که تکنیک های دوخت برای پارچه های مختلف، متفاوت است. پارچه بارانی هم از این قاعده مستثنی نیست. در نتیجه بهتر است قبل از اقدام به دوخت این پارچه با تمامی نکاتی که می توانند در این زمینه به شما کمک کنند، آشنا شوید. این نکات در ادامه آورده شدند.

خطوط دوخت را مشخص کنید

خطوط-دوخت-را-مشخص-کنید

بعد از مرحله برش، نوبت به مرحله دوخت می رسد. بعد از برش پارچه برای دوخت آن مجبور هستید که الگوها را از روی پارچه جدا کنید. قبل از اینکه الگوها را جدا کنید باید خطوط دوخت را بر روی پارچه علامت بزنید. برای این کار می توانید از صابون و کاربن استفاده کنید.

رولت را بر روی پارچه بارونی فشار ندهید

همانطور که گفته شد برای مشخص کردن خطوط دوخت باید از صابون و کاربن کمک بگیرید. برای اینکه خطوط دوخت بر روی پارچه مشخص شود باید رولت را بر روی پارچه بکشید تا خط کاربن بر روی آن بماند. رولت دنده های تقریبا تیزی دارد. اگر این ابزار را بیش از اندازه بر روی پارچه فشار دهید ممکن است دنده ها به داخل پارچه فرورفته و باعث پارگی آن بشود. در نتیجه باید این کار را به آرامی و با حوصله انجام بدهید.

دو تکه پارچه را با کوک بهم وصل کنید

دو-تکه-پارچه-را-با-کوک-بهم-وصل-کنید

بعد از جدا کردن الگوها باید دو تکه پارچه مورد نظر را از قسمت خطوط مشخص شده بهم وصل کنید. قبل از استفاده از چرخ خیاطی باید این کار را با سوزن و نخ انجام داده و به عبارتی آن ها را بهم کوک بزنید. در غیر این صورت به احتمال زیاد پارچه در زیر چرخ تکان می خورد. در این مرحله به اندازه کوک ها باید توجه زیادی داشته باشید. کوک های درشت برای این کار اصلا مناسب نیستند. این کار حتما باید با کوک های ریز و نزدیک به هم انجام شود.

از سوزن چرخ مناسب کمک بگیرید

از-سوزن-چرخ-مناسب-کمک-بگیرید

اگر در زمینه خیاطی تجربه داشته باشید به خوبی می دانید که این سوزن ها اندازه های متفاوتی دارند. برای دوخت پارچه بارونی با چرخ خیاطی به سوزن های نازک و سایز کوچک احتیاج دارید. این سوزن ها می تواند پارچه بارونی را در زمان دوخت از پارگی و خرابی در امان نگهدارد.

به پاک دوزی و ریشه بندی نیازی ندارید

پارچه بارانی در لبه ها دچار ریش شدن و خرابی نمی شود. به همین دلیل نیازی به استفاده از ریشه بندی ندارید. ریشه بندی می تواند لبه های پارچه را دچار کشیدگی کند. پاک دوزی این پارچه ضروری نیست و کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

دور مدل های پیچیده و سخت را خط بکشید

دور-مدل-های-پیچیده-و-سخت-را-خط-بکشید

به عنوان نکته آخر در نظر داشته باشید که بارونی برای دوخت مدل های پیچیده و چند لایه مناسب نیست. این پارچه در دسته بندی پارچه های خشک و آهاردار قرار می گیرد. از این رو نمی توان از آن برای دوخت مدل های ریزش دار و چند طبقه استفاده کرد.

منبع: https://www.tillyandthebuttons.com/2019/03/tips-for-sewing-waterproof-raincoat-fabrics.html

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا