پارچه شناسی

معایب پارچه فوتر که دوخت آن را دشوار میکند

پارچه های فوتر به دلیل مزایای فراوانی که در مقایسه با دیگر انواع پارچه پشمی دارند، توسط خریداران بیشتر مورد استقبال قرار می ‌گیرند. این پارچه ها برخلاف دیگر انواع پارچه پشمی، نرم، سبک و بسیار مقاوم هستند. اما برخی از معایب پارچه فوتر باعث شدند رعایت چند نکته هنگام دوخت آن ضروری باشد. با رعایت این نکات جزئی، می توانیم لباسی با کیفیت عالی بدوزیم و تا مدت ها از آن استفاده کنیم.خرید پارچه فوتر | فروشگاه پارچه نگار

پارچه فوتر و ویژگی های آن

 

پارچه های فوتر، یکی از انواع پارچه پشمی به شمار می روند. این پارچه ها را تماما از جنس پشم یا با ترکیب پشم و موهر، پشم و پلی استر یا ترکیب پلی استر و ویسکوز تولید می کنند. تراکم بافت این پارچه بالا است. به همین دلیل، علی رغم وزن نسبتا سبکی که دارد، به خوبی گرما را درون خود نگه می دارد. این پارچه را در وزن های متوسط تا سنگین نیز تولید می کنند. جهت بالا بردن میزان نرمی پارچه، آن را در مرحله تکمیل شانه می زنند تا پرزهای سطحش یکدست شوند.

برخی از افراد، این پارچه را تحت عنوان پارچه پشمی یا پارچه نمد نیز می شناسند. در پارچه های فوتر، ترکیب پشم با موادی چون پلی استر و دیگر الیاف مصنوعی، دوام آن را افزایش و هزینه های تولید را کاهش می دهد. فوتر برای لباس های زمستانی مانند کت و پالتو، انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. زیرا فرم پذیری و ایستایی مطلوبی دارد، قیمت آن مناسب است و مواد به کار رفته در آن، درجه یک هستند.


پیشنهاد مطالعه: برند شنل و مجموعه ای با پارچه شانل (پارچه بافت)


11 مورد از معایب پارچه فوتر هنگام دوخت

پارچه های فوتر را یکی از بهترین انواع پارچه پشمی می دانند. زیرا این پارچه نرم و لطیف است، گرمایی مطلوبی دارد و به سادگی می توان از آن نگهداری کرد. با این حال، رعایت برخی نکات هنگام دوخت، با توجه به معایب جزئی این پارچه ضروری خواهد بود.

پرز دار بودن، یکی از معایب پارچه فوتر

از معایب پارچه فوتر، پرزدار بودن

یکی از مهم‌ ترین معایب پارچه فوتر را می توان وجود پرز در سطح آن دانست. به همین دلیل، هنگام دوخت پارچه های پشمی نوع فوتر، باید الگوها را در یک جهت روی آن ها بچینیم؛ این یعنی به متراژ بیشتری از پارچه نیاز خواهیم داشت.

آن دسته از پارچه های فوتر که کیفیت مرغوبی ندارند، دچار پرزدهی شدیدی می شوند. برای تست، پیش از دوخت این پارچه ها، قسمت کوچکی از پارچه را روی سطح موکت یا فرش بکشید. اگر سطح آن گلوله گلوله شد، آنگاه متوجه می شوید که بعدا پرز زیادی می دهد و شما را در دوخت دچار مشکل می کند. در غیر این صورت، پارچه شما از کیفیت مرغوبی برخوردار است و می توانید با خیال راحت روی آن کار کنید.

هر نوع پارچه فوتر با هر کیفیتی، ممکن است بعد از مدت طولانی استفاده به صورت گلوله ای پرز بدهد. برای حذف پرزها، یک روش رایج این است که روی پارچه را با تیغ یا ژیلت به آرامی تمیز کنید.

قیمت پارچه فوتر پشمی

تفاوت در اندازه های تولید

تولیدکنندگان، پارچه های فوتر را با عرض های مختلف تولید می کنند. درباره عرض دقیق پارچه مورد نیاز برای لباس، با فروشنده مشورت کنید. عرض پارچه باید با طرح لباس مورد نظر شما همخوانی داشته باشد. به منظور جلوگیری از خطای اندازه گیری، از فروشنده بخواهید عرض را به طور دقیق اندازه گیری کند و به شما اطلاع دهد.

آبرفت و اتورفت، یکی از معایب پارچه فوتر

پارچه های فوتر یا دیگر انواع پارچه پشمی، ممکن است کمی دچار اتورفت شوند. برای گرفتن اتورفت آن ها، توصیه می شود پیش از آغاز دوخت، یک بار پارچه را کاملا مرطوب و اتوکشی کنید. اگر برایتان مقدور است، پیش از دوخت، یک بار پارچه را با آب سرد کاملا شستشو دهید. جهت حفظ کیفیت، شستشو را در ماشین لباسشویی با دمای زیر 30 درجه و با تنظیمات پشم (wool) انجام دهید. البته بهترین راه برای حفظ کیفیت این پارچه، خشک شویی است.

بافت متراکم

بافت پارچه فوتر

بافت متراکم فوتر، هر چند هنگام استفاده مزیت بزرگی به شمار می رود، اما هنگام دوخت می تواند جزء معایب پارچه فوتر باشد. برای آسان تر کردن فرآیند دوخت، سوزن های تیز مانند سوزن شماره 18 و 16 مناسب تر هستند. ضمنا، برای برش دقیق تر پارچه، خوب است از کاتر دوار استفاده کنیم.

نیاز به متراژ بیشتر

لباس های زمستانی، ازجمله لباس های فوتر، معمولا روی تن آزاد هستند. به همین دلیل، در مقایسه با لباس های عادی، به متراژ بیشتری پارچه نیاز خواهند داشت. هنگام خرید پارچه فوتر حتما متراژ مناسب را با توجه به فرم و مدل لباس زمستانی مورد نظرتان خریداری کنید.

امکان نامرغوب بودن و نحوه تشخیص مرغوبیت

ماده اصلی تشکیل دهنده پارچه فوتر، الیاف پشم است. جهت افزایش مرغوبیت این پارچه، مقادیری از الیاف مصنوعی (مانند پلی استر) را نیز به آن می افزایند. اما اگر درصد پلی استر از حد مشخصی بیشتر باشد، آنگاه کیفیت پارچه به شدت پایین می آید.

برای تشخیص این مسئله، یک روش این است که قسمت کوچکی از پارچه را بسوزانیم. هنگام سوختن در آتش، اگر درصد پلی استر زیاد باشد، پارچه به سرعت ذوب می شود و بوی پلاستیک خواهد داد. بقایای سوختن آن نیز سفت است. اما در صورت وجود الیاف پشمی بیشتر، پارچه به آرامی می سوزد و بوی پشم می دهد. همچنین خاکستر تردی از خود به جای می گذارد.

همچنین می توانیم برای تشخیص نامرغوبی، قسمت کوچکی از پارچه را جدا کنیم و با درجه حرارت متوسط اتو بکشیم. اگر پارچه نامرغوب باشد، فورا درخشندگی پیدا می کند و برق می افتد. اما پارچه های مرغوب، دیرتر برق می افتند و تحت حرارت اتو به سادگی درخشنده نمی شوند.

یکی از معایب پارچه فوتر، مشکل زبری

این نوع پارچه از نظر زبری با دیگر پارچه های پشمی یک تفاوت اساسی دارد. الیاف پارچه فوتر هنگام تولید کوبیده می شوند. با این کار، میزان زبری اش بسیار کاهش می یابد. درنتیجه، زبری کمتری در مقایسه با دیگر انواع پارچه پشمی خواهد داشت. برعکس دیگر انواع پارچه پشمی، اگر این پارچه از الیاف مرغوبی تولید شده باشد، بسیار نرم و لطیف خواهد بود.

از سوی دیگر، پارچه های نامرغوب فوتر، یعنی آنهایی که درصد الیاف مصنوعی شان زیاد است، زبری و سفتی بیشتری دارند. همچنین هنگام اتوکشی تا حد زیادی برق می افتند. مرغوبیت پارچه را با لمس کردن یا اتوکشی قسمت کوچکی از آن تست کنید. بدین ترتیب، برای کیفیت دوخت لباس خود، نگرانی نخواهید داشت.

مشکل اتوکشی

 اتو کشی پارچه

توجه کنید که حتی در پارچه های مرغوب، بهتر است اتوکشی همیشه از پشت پارچه انجام شود. زیرا اتوکشی از روی پارچه، ظاهر آن را در دراز مدت براق و خراب می کند. توصیه می شود این پارچه را با درجه حرارت پایین یا متوسط اتوکشی کنید. درجه اتو 2 و 1 بدین منظور مناسب است.

ترجیحا از اتوی بخار برای اتوکشی این پارچه استفاده کنید. همچنین یک لایه محافظ بین پارچه و اتو قرار دهید. زیرا ممکن است پارچه هنگام اتوکشی برق بیفتند و کیفیت خود را از دست بدهد. یکی از مهم ترین معایب پارچه فوتر این است که تحت تاثیر بخار و حرارت، احتمال دارد تغییر شکل بدهد. بنابراین اتوکشی آن را با احتیاط فراوان و به آرامی انجام دهید.

حرکت کند زیر پایه چرخ

در مقایسه با دیگر انواع پارچه لباس، پارچه های نوع فوتر ممکن است سخت تر زیر پایه چرخ حرکت کنند. برای حل این مشکل، می توانیم طول دوخت را افزایش دهیم و به 3 میلی متر یا بیشتر برسانیم.

خرید پارچه فوتر درجه یک

احتمال لیز خوردن پایه چرخ روی پارچه

معایب-پارچه-فوتر

این احتمال وجود دارد که به دلیل ضخامت چند لایه پارچه های فوتر، هنگام دوخت، پایه چرخ از روی پارچه لیز بخورد. برای حل این مشکل، می توانید از پارچه های دورریز استفاده کنید. پارچه دورریز را با ضخامتی برابر با ضخامت پارچه های زیر پایه تا بزنید. سپس آن را زیر پایه چرخ خیاطی، بعد از سوزن بگذارید. با این روش، اختلاف سطح برطرف می شود و دیگر پایه چرخ نخواهد لغزید.

آسیب پذیری در برابر نور و حرارت

یکی از مهم ترین معایب پارچه فوتر این است که تابش نور فرابنفش و دمای بالای هوا می توانند برایش مضر باشند. این نوع پارچه تحت تابش مستقیم نور آفتاب، آسیب می بیند و رنگ خود را از دست می دهد. بنابراین بهتر است پس از شستشو، آن را برای خشک شدن در محیطی تاریک قرار دهیم. همچنین شستشو در ماشین لباسشویی باید با دمای زیر 30 درجه انجام گیرد. حرارت بالاتر می تواند به فرم پارچه آسیب بزند. در صورت امکان، پارچه را برای خشک شدن به دور از هرگونه هیتر، بخاری، شوفاژ و فلزات داغ پهن کنید.

مزایای پارچه فوتر

 

محصولاتی که این نوع پارچه ها در آن ها به کار می روند، هر روز نزد خریداران محبوب تر می شوند. چراکه معایب پارچه فوتر در مقایسه با مزایای آن، قابل چشم پوشی هستند. پارچه های فوتر از مواد بسیار باکیفیتی تولید می شوند، نگهداری نسبتا آسانی دارند و قیمتشان نیز برای عموم مردم مناسب است.


حتما بخوانید: با انواع پارچه فوتر بیشتر آشنا شوید


طبیعی بودن

بیشتر مواد به کار رفته در این نوع پارچه را الیاف کاملا طبیعی تشکیل می دهند. درنتیجه، پارچه های فوتر هیچ ضرری برای پوست انسان نخواهند داشت و حساسیت ایجاد نمی کنند. شما می توانید با اطمینان از سلامت پارچه، آن را حتی برای دوخت لباس کودک به کار ببرید.

سبکی

تقریبا همه انواع پارچه پشمی، سنگین هستند. همین امر سبب می شود افراد در استفاده از آن ها کمی تعلل کنند. اما در این میان، تنها پارچه های نوع فوتر وزن پایینی دارند. سبکی پارچه فوتر، آن را برای دوخت انواع لباس و استفاده در موقعیت های مختلف، مطلوب ساخته است.

نرمی و لطافت

 

بیشتر انواع پارچه پشمی، معمولا زبر و سخت هستند. اما زبری و سختی را هرگز نمی توان جزء معایب پارچه فوتر دانست. این پارچه نرمی و لطافت بسیار خوبی دارد. علت نرمی این است که الیاف آن هنگام تولید کوبیده می شوند.

انتقال هوا از بافت پارچه

هوا می تواند به آسانی از بافت این پارچه عبور کند. به همین دلیل، پوست شما درون این پارچه هرگز احساس خفگی نخواهد داشت. در عین حال، این پارچه گرما را به خوبی نگه می دارد و برای فصول سرد مناسب است.

خاصیت کشسانی

پارچه فوتر به حد کافی کش می آید. درنتیجه هنگام پوشیدن لباس هایی که از جنس این پارچه هستند، می توانید به راحتی بدن خود را حرکت دهید و هیچ محدودیتی از این نظر نخواهید داشت.

مقاومت در برابر فشار

 

این پارچه دربرابر فشارهای مکانیکی، مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. یعنی ضربه های معمولی یا دیگر فشارها، باعث تغییر شکل آن نخواهند شد. همچنین هنگام شستشو، درصورتی که از آب سرد استفاده شود، دربرابر ضرباتی که دست انسان یا ماشین لباسشویی به آن وارد می کند، مقاوم است. البته باید مراقبت فشارهای زیاد روی پارچه باشیم. فشارهای بیش از حد می توانند باعث چروکی پارچه شوند.

آسان بودن نگهداری پارچه فوتر

برخلاف برخی از دیگر انواع پارچه لباس، نگهداری پارچه های فوتر چندان دشوار یا پیچیده نیست. تنها رعایت چند نکته ساده برای نگهداری آن کافی است.

جمع بندی

پارچه های فوتر، طرفداران زیادی دارند، زیرا نرم و لطیف هستند، وزن کمی دارند و به خوبی روی تن می نشینند. معایب پارچه فوتر برای دوخت لباس، جزئی و به راحتی قابل حل هستند. برای مثال، باید الگوها را با توجه به پرزدار بودن این پارچه در یک جهت بچینیم. همچنین به دلیل احتمال آبرفت و اتورفت، بهتر است پیش از دوخت، یک بار پارچه را مرطوب و اتوکشی کنیم تا اندازه ها دقیق درآیند. نیاز به متراژ بیشتر، حرکت کند زیر پایه چرخ، احتمال لیز خوردن پایه چرخ روی پارچه، آسیب پذیری پارچه در برابر نور و حرارت و حساسیت اتوکشی نیز بایدمورد توجه قرار گیرند.

منبع: https://dress-en.techinfus.com/tkani/vidy/futer/#google_vignette

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا