پارچه شناسی

با انواع پارچه ضد چروک آشنا شوید

وقتی برای خرید پارچه به بازار می روید، با طیف وسیعی از پارچه های رنگارنگ و زیبا روبه رو می شوید. هر یک از این پارچه ها، دارای ویژگی خاصی هستند. پارچه های ضد چروک در بین پرطرفدارترین پارچه‌ های موجود در بازار قرار دارند. این نوع پارچه ها به دلیل خاصیت کاربردی خود در صنعت مد و استایل بسیار مورد توجه هستند زیرا با استفاده از فناوری خاصی تولید می شوند. همچنین، در برابر هر گونه تا شدن، شستشو و پوشیدن مقاوم هستند و به نوعی چروک نمی شوند. می خواهیم در این مطلب در رابطه با انواع پارچه ضد چروک و نحوه تشخیص آن ها صحبت کنیم. به همین دلیل پیشنهاد می دهیم تا پایان با ما همراه باشید.

برای خرید پارچه پوپلین کلیک کنید

چرا پارچه چروک می شود؟

برای همه ما پیش آمده که یک روز صبح از خواب بیدار شویم و حین آماده شدن برای رفتن به بیرون از منزل متوجه چروک بودن لباس خود شده و سراسیمه به سراغ اتو برویم. اتوکشی لباس فرآیندی زمان بر و طولانی است که می تواند در بسیاری از اوقات ناراحتی، دردسر و اتلاف وقت را برای ما به دنبال داشته باشد‌. از طرفی، صنعت نساجی توانسته با بهره وری از فناوری های خاص پارچه ضد چروک تولید کند. همان طور که از نام این نوع پارچه پیداست، خاصیت مقاومت در برابر چروک پذیری دارد. به این ترتیب لباس شما در اثر شستشو یا پوشیدن مداوم چروک نمی شود.

چرا پارچه چروک می شود؟

پارچه با الیاف متنوعی همچون پشم، جین و ابریشم قابل تهیه است. همچنین، هر یک از پارچه ها در برخورد با آب و گرما واکنش مختلفی نشان می دهند. هیچ چیز به اندازه لباس های چروکیده نمی تواند استایل شما را بد جلوه دهد زیرا به طور کامل آراستگی شما را از بین می برد. به همین دلیل بهترین راهکار این است که به سراغ انواعی از پارچه های ضد چروک برای تهیه لباس های رسمی، اداری یا مجلسی خود بروید.

پارچه ضد چروک چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

حتما تا به حال پیش آمده با لباس هایی برخورد کنید که پس از شستشو ظاهر اولیه خود را حفظ نمایند یا پس از تا کردن خط هایی بر روی آن ها نقش نبندد. این پارچه ها به پارچه ضد چروک معروف هستند که در اثر برخورد با آب و گرما همچنان حالت اولیه خود را حفظ کرده و به اصطلاح چروک نمی شوند. برخی از مهم ترین مزیت های این نوع پارچه ها عبارتنداز:

استایل آراسته

در صورتی که از این نوع پارچه ها برای طراحی استایل خود استفاده کنید، همواره یک ظاهر آراسته، شیک و مرتب دارید.

نگهداری آسان

در لباس هایی که چروک نمی شوند از الیاف پلی استر استفاده می شود که در برابر جذب آلودگی مقاوم هستند. به همین دلیل، نگهداری از آن ها نیز بسیار ساده و راحت است.

عدم نیاز به اتوکشی

یکی از مهم ترین مزایای این نوع پارچه ها، عدم نیاز به اتوکشی مکرر هر بار پس از شستشو یا پوشیدن لباس است. این موضوع، آسودگی زیادی را برای شما به همراه دارد.

افزایش طول عمر لباس

در صورتی که پارچه لباس شما از جنس پارچه های ضد چروک دارای پلی استر باشد، دوام و مقاومت بالایی دارد.

پارچه ضد چروک چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

معرفی انواع پارچه ضد چروک

نام پارچه ضد چروک به یک پارچه خاص نسبت داده نمی شود. بلکه دارای مدل های متنوعی است که می توانید برای استایل های مختلف از آن ها استفاده کنید. تفاوتی ندارد که به استایل کژوال، اسپرت یا رسمی علاقمند باشید. زیرا با استفاده از این نوع پارچه ها می توانید استایل دلخواه خود را بسازید. در نظر داشته باشید که آراستگی در استایل تاثیر زیادی در زیبایی ظاهری و مرتب دیده شدن شما دارد. توصیه می کنیم برای آشنایی و شناخت ویژگی های هر یک از انواع پارچه های ضد چروک در این بخش با ما همراه باشید.


بیشتر بخوانید: 4 مدل الگو لباس بچه آسان برای خیاطان مبتدی + عکس


پارچه ژاکارد

بدون شک یکی از محبوب ترین پارچه ها برای دوخت انواع لباس از جمله کت زنانه، مانتو و لباس های مجلسی پارچه ژاکارد است‌. این پارچه از الیاف مختلفی تهیه می گردد که همگی دارای مقاومت بالایی هستند. به همین دلیل در برابر استفاده های متعدد، آب و گرما تغییر حالت نداده و چروک نمی شود. در واقع مهم ترین ویژگی های پارچه ژاکارد ظاهر لوکس، استقامت بالا و خاصیت چروک ناپذیری آن است.

پارچه ژاکارد

پارچه جین

پارچه های جین در ضخامت های مختلفی تولید می شوند. این پارچه ها اغلب در برابر چروک شدن مقاوم بوده و ایستایی بسیار مناسبی دارند. پارچه جین بدون دارا بودن محدودیت سنی برای دوخت انواع لباس های زنانه و مردانه مناسب است. همچنین، به دلیل روش نگهداری آسان محبوبیت فراوانی دارند. از مهم ترین ویژگی پارچه های جین می توان به سبکی، زیبایی و تنوع بالای آن ها اشاره کرد‌.

پارچه جین

پارچه ضد چروک پوپلین

پارچه پوپلین ظاهری بسیار شبیه به پارچه های کتان دارد. همچنین، به دلیل داشتن الیاف پلی استر، لطیف و مقاوم است و برای تهیه انواع شومیزها و مانتو مورد استفاده قرار می گیرد. این پارچه مقاوم و سبک پس از شستشو یا استفاده های مکرر چروک نمی شود. به همین دلیل گزینه مناسبی برای تهیه انواع لباس های اداری و راحت است.

پارچه پوپلین

پارچه نایلونی

یکی دیگر از انواع پارچه ضد چروک که استفاده از آن در استایل های ورزشی بیشتر به چشم می خورد، پارچه نایلونی است. این پارچه، از پلیمرهای مصنوعی تهیه می شود. همچنین، مقاومت بالایی در برابر آب و گرما دارد. به همین علت به عنوان یک پارچه مقاوم در برابر چروک شناخته می شود.

پارچه نایلونی

پارچه ضد چروک پشمی

ساختار و نوع پارچه های پشمی به گونه ای است که در برابر چروک شدن بسیار مقاوم هستند. به همین دلیل برای تولید انواع لباس های روزمره زمستانه مورد استفاده قرار می گیرند. پارچه های پشمی در فصل زمستان محبوبیت زیادی پیدا می کنند. همچنین، یک استایل آراسته، مرتب و شیک را به شما می دهند.

خرید پارچه پوپلین

پشمی

پارچه ضد چروک پلی استر

لباس هایی که با استفاده از پارچه های پلی استر تهیه می شوند، طول عمر بالایی دارند. زیرا این پارچه ها از الیاف مصنوعی تهیه شده و مقاوم هستند. پارچه های پلی استری به عنوان یک پارچه ضد چروک شناخته می شوند. همچنین، به دلیل انعطاف پذیری بالا و قیمت مناسب اغلب برای تولید لباس های راحتی مورد استفاده قرار می گیرند.

پلی استر

پارچه آکسفورد

اگر به جنس پارچه چادرهای مسافرتی، کیف و چمدان دقت کرده باشید، متوجه خواهید شد که از جنس پارچه آکسفورد هستند. این پارچه ها، دوام و مقاومت بالایی در برابر سایش دارند. همچنین، در دسته پارچه های ضد چروک قرار می گیرند. پارچه آکسفورد با دارا بودن ویژگی های مطلوب برای تهیه انواع لباس ها نیز مناسب است.

آکسفورد

پارچه ضد چروک حریر

حریر نوعی پارچه با ظرافت بالا و درخشان است. این پارچه، اغلب برای تهیه لباس های مجلسی یا تزئین آن ها کاربرد دارد. با اینکه پارچه حریر دارای ظاهری ظریف و بافتی بدن نما است، از طرفی، مقاومت بالایی نیز دارد. همچنین، به عنوان یک پارچه ضد چروک شناخته می شود.

قیمت پارچه پوپلین قیطون دوزی

حریر

چه عواملی می توانند از ایجاد چروک در لباس جلوگیری کنند؟

بسیاری از پارچه ها می توانند در مقابل گرم و سرد شدن چین و چروک ایجاد کنند و ظاهر نامطلوبی در استایل شما ایجاد نمایند. برای جلوگیری از چروک شدن لباس راهکارهای زیر را انجام دهید:

ریختن حجم مناسب لباس در لباسشویی

زمانی که حجم مطلوبی از لباس ها را برای شستشو در لباسشویی قرار دهید، از در هم تنیدن آن ها جلوگیری کرده و در نتیجه لباس ها چروک نمی شوند.

ریختن حجم مناسب لباس در لباسشویی

استفاده از مواد شوینده ضد چروک

می توانید برای جلوگیری از چروک شدن لباس ها از مواد شوینده ضد چروک که دارای انواع مختلفی در بازار هستند استفاده کنید.

استفاده از مواد شوینده ضد چروک

آویز کردن لباس بعد از پوشیدن

توصیه می شود برای جلوگیری از چروک شدن لباس ها حتما پس از استفاده آن ها را در کمد یا رگال آویز کنید.

آویز کردن لباس بعد از پوشیدن

پارچه ضد چروک را چگونه تشخیص دهیم؟

اگر می خواهید این نوع پارچه را تهیه کنید، حتما باید روش تشخیص آن را از نمونه های دیگر را بشناسید‌. به طور کلی راحت ترین روش برای شناخت این نوع پارچه ها، مشورت با فروشنده و بررسی الیاف پارچه است. اما روش های کاربردی دیگری نیز وجود دارند.

مچاله کردن پارچه

یکی از راحت ترین روش ها برای تشخیص این نوع پارچه ها این است که قسمتی از پارچه را مچاله کنید و اجازه دهید به حالت قبل برگردد. در صورتی که پارچه بدون تا خوردگی و چین و چروک شدن، شکل اولیه خود را به دست آورد، می توانید مطمئن شوید که پارچه شما یک پارچه ضد چروک است.

میزان مقاومت پارچه ضد چروک

این نوع پارچه ها، معمولا مقاومت بالایی در برابر سایش دارند و صورت برخورد با گرما و سرما تغییر حالت نمی دهند‌. به همین منظور برای تشخیص این پارچه کافی است جنس الیاف و میزان مقاومت آن ها را مورد بررسی قرار دهید.

بررسی خط تای پارچه

اگر به خط تای پارچه ها که به دور طاقه در پارچه فروشی ها پیچیده شده است دقت کنید، می توانید تشخیص دهید که این پارچه ضد چروک است یا خیر. اگر خط تای پارچه بر طاقه پارچه دیده نمی شود، می توانید حدس بزنید که این پارچه در دسته پارچه های ضد چروک قرار دارد.

پارچه ضد چروک را چگونه تشخیص دهیم؟

سخن پایانی

بهترین راه برای تشخیص پارچه ضد چروک این است که پارچه را مچاله کنید و ببینید رد آن بر روی پارچه باقی می ماند یا خیر. این سبک پارچه ها انواع بیشماری دارند. همچنین، هر یک با دارا بودن ویژگی های خاص برای دوخت انواع لباس های زنانه و مردانه مناسب هستند. لازمه داشتن یک استایل جذاب، آراستگی آن است. این امر تنها با تهیه پارچه های ضد چروک یا اتوکشی مداوم لباس ها امکان‌ پذیر است و به نظر می رسد گزینه اول انتخاب هوشمندانه تری باشد.

منبع: https://wonderopolis.org/wonder/why-do-clothes-get-wrinkled

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا