پارچه کوک دوزی هندی و هر چیزی که باید در مورد آن بدانید
پارچه کوک دوزی هندی در میان پارچه های پاییزه و حتی بهاره، می درخشد. در حقیقت اگر به دنبال پارچه ای منحصر به فرد برای استایل پاییزه یا بهاره خود هستید، این پارچه می تواند بهترین انتخاب شما باشد. این پارچه نفیس و زیبا، بافت و ظاهر خاصی دارد. این ویژگی ها باعث شده است اغلب برای دوخت لباس های رسمی و روزمره مورد استقبال قرار گیرد. پارچه لینن کوک دوزی هندی برخلاف اینکه سنگین به نظر می رسد، وزن متوسطی دارد. معمولا در تولید آن از انواع پارچه های کتان و لینن استفاده می شود. در نتیجه می توانید مطمئن باشید این پارچه تنفس پذیری بالایی دارد.
آشنایی با یکی از زیباترین پارچه های پاییزه، می تواند به شما کمک استایلی رویایی برای خود بسازید. پارچه کوک دوزی هندی با زمینه لینن همراه با طرح های خیره کننده ای که دارد، یکی از بهترین انتخاب های ممکن است. این پارچه با داشتن تنوع بالا در طرح و رنگ، این امکان را به شما می دهد که بتوانید از آن در دوخت لباس های مختلف استفاده کنید. در ادامه این مطلب ما قصد داریم علاوه بر بررسی ویژگی های پارچه کوک دوزی، به چند ایده برای دوخت و استفاده از آن در طراحی لباس نیز بپردازیم. اگر مایلید بیشتر با این پارچه خیره کننده آشنا شوید، با ما همراه باشید.
قیمت پارچه کوک دوزی هندی
پارچه کوک دوزی هندی چیست؟
پارچه کوک دوزی هندی یکی از خاص ترین پارچه هایی است که می توانید در بازار مشاهده کنید. این پارچه با داشتن الیاف طبیعی و تنوع فوق العاده در طراحی، یقینا نظر شما را به خود جلب می کند. پارچه کوک دوزی معمولا از دو لایه سبک و نخی تشکیل می شود. در حقیقت این پارچه دو رو است و می توانید از این ویژگی آن نهایت استفاده را در طراحی لباس ببرید. ممکن است هر دو روی این پارچه طرح دار باشد یا تنها قسمت رویی آن از پارچه طرح دار تشکیل شده باشد.
این دو لایه پارچه با طرح متفاوت، جنس و بافت کاملا یکسانی دارند. در اکثر موارد می بینید که برای انتخاب رنگ قسمت داخلی پارچه، از رنگ زمینه طرح روی آن الهام گرفته می شود. دو لایه پارچه بافته شده از الیاف پنبه، توسط کوک های ساده ای به هم متصل می شوند. پارچه لینن کوک دوزی هندی با کوک های ساده و موازی در کنار هم، یکی از پرطرفدارترین مدل های این پارچه است. البته مدل های مختلف کوک بندی سطح این پارچه یکی از دلایل تنوع بالای آن محسوب می شود. در بسیاری از مدل ها، کوک بندی سطح پارچه کوک دوزی شده، مطابق با طرح روی پارچه انجام می شود. این کوک های دست دوز، ساده و منظم اصلی ترین ویژگی این پارچه هستند. قبل از پرداختن به جزئیات و ویژگی های خاص پارچه کوک دوزی، اجازه دهید در مورد تاریخچه آن نیز صحبت کنیم.
تاریخچه پارچه کوک دوزی هندی
پارچه کوک دوزی یکی از جذاب ترین داستان ها را در تاریخچه خود دارد. کوک دوزی بر روی سطح پارچه را می توان به عنوان یکی از قدیمی ترین مدل های گلدوزی در نظر گرفت. به طور تقریبی می توان گفت تاریخچه این پارچه به 1500 سال قبل از تولد مسیح باز می گردد. زمانی که زنان خانه دار تلاش می کردند از پارچه های قدیمی و کهنه، پارچه جدیدی بسازند. همانطور که می دانید، پارچه کوک دوزی با توجه به الیاف پارچه و طرح های شاد و رنگارنگ آن، به عنوان پارچه هندی نیز شناخته می شود. در نتیجه قابل حدس است که تاریخچه آن به کشور هند و بنگلادش بازگردد. در گذشته زنان هندی سعی می کردن ساری های رنگارنگ کهنه شده را به هم متصل کرده تا یک پارچه جدید و بادوام داشته باشند.
برای این کار از ساده ترین روش دوخت یعنی کوک بندی ساده استفاده می کردند. ابتدا تقریبا پنج تا هفت لایه پارچه روی هم قرار می گرفت. ترکیب قرار گرفتن پارچهها به این شکل بود که پارچه هایی با رنگ روشن در قسمت بیرونی استفاده می شدند و به ترتیب لایه های تیره تر اضافه می شدند. این کار کمک می کرد طرح پارچه های زیری کاملا دیده شود. در نهایت تمام پارچه با کوک های منظم پوشیده می شد تا استحکام لازم را پیدا کند.
هرچند امروزه دیگر از چند لایه پارچه برای تولید پارچه کوک دوزی استفاده نمی شود. اما همچنان استفاده از کوک های ساده برای اتصال دو لایه پارچه، ویژگی منحصر به فرد این پارچه است. در گذشته از این پارچه جذاب که تماما از پارچه های بازیافتی تولید می شد، برای دوخت ملحفه استفاده می کردند. اما امروزه این پارچه با کوک های بامزه و خاص اغلب برای دوخت انواع مانتو و کت زنانه استفاده می شود.
پارچه کوک دوزی در دنیای امروز
همانطور که اشاره شد، این پارچه تاریخچه ای طولانی دارد. این پارچه که برگرفته از فرهنگ متفاوت زنان شرقی است، در اوایل قرن 19 کمی رنگ باخت. اما به سرعت و در 1940 توسط عروس شاعر مشهور بنگالی و برنده جایزه نوبل، رابیندرانات تاگور احیا شد. پس از آن در 1971 به عنوان یک اثر هنری بسیار ارزشمند تولدی دوباره را تجربه کرد. امروزه این پارچه نفیس و دوست داشتنی، راه خود را در صنعت مد باز کرده است.
پارچه کوک دوزی در دنیای امروز تبدیل به یک پارچه شیک برای جلوه دادن به استایل روزمره شده است. در حقیقت اگر مایلید ساده بپوشید اما خاص و مطابق مد روز به نظر بیایید، به یک آیتم دوخته شده با این پارچه نیاز خواهید داشت. این پارچه با داشتن الیاف طبیعی و کوک بندی های خاص، معمولا قیمت بالایی دارد. در نتیجه می توانید مطمئن باشید به استایل کژوال و روزمره شما ظاهری گرانقیمت و متفاوت می بخشد.
پارچه کوک دوزی چه کاربردهایی دارد؟
در نگاه اول به نظر می رسد این پارچه رنگارنگ و متفاوت، تنها برای دوخت کت زنانه قابل استفاده باشد. این تصور چندان صحیح نیست. یکی از بیشترین کاربردهای پارچه کوک دوزی شده، در طراحی و تولید اکسسورهای منزل است. همانطور که اشاره شد، در ابتدا زنان هندی پارچه های کهنه را با این روش به هم می دوختند تا پارچه ای جدید برای ملحفه و روبالشتی داشته باشند. در نتیجه یکی از بهترین کارهایی که می توانید با این پارچه انجام دهید، دوخت رانر، شال مبل و کاور کوسن است. یک کوسن خاص با این پارچه می تواند جلوه خانه شما را تغییر دهد.
البته یکی از دلایل محبوب بودن این پارچه، کاربرد آن برای دوخت انواع کت زنانه است. این کت های دوست داشتنی آیتمی فوق العاده برای استفاده در هر فضایی هستند. شما می توانید یک کت کوتاه با پارچه کوک دوزی را همراه با شلوار جین در مهمانی های دوستانه بپوشید. کت های بلند برای استفاده در محیط کار مناسب هستند. انواع جلیقه، سارافون، پانچو و حتی شال گردن های زنانه را نیز می توانید با این پارچه نفیس، طراحی کنید.
استفاده از پارچه لینن کوک دوزی هندی برای خانم هایی که به استایل بوهیمن علاقه دارند، مناسب تر است. به طور کلی اگر مایلید استایل شما نمایانگر روحیه عصیانگر و طبیعت دوست شما باشید، نباید از این پارچه جذاب غافل شوید. اگر مایلید حتما از این پارچه در طراحی لباس خود استفاده کنید، می توانید آن را به عنوان خرجکار لباس در نظر بگیرید. این پارچه چشم نواز و زیبا گزینه خوبی برای تزئین حاشیه مانتو یا سر آستین کت شما است.
پارچه کوک دوزی هندی چگونه تولید می شود؟
پس از طی شدن فرآیند تولید پنبه و الیاف نخی، پارچه لینن تولید می شود. معمولا برای تولید پارچه کوک دوزی هندی، به دو لایه پارچه لینن نیاز است. پارچه لینن طرح دار و ساده بر روی یکدیگر قرار می گیرند. همانطور که می دانید، کوک دوزی این پارچه یک فرآیند دستی است. در نتیجه ابتدا اطراف دو لایه پارچه را با کوک های خاصی به یکدیگر می دوزند. سپس کوک های منظمی به صورت افقی یا عمودی روی پارچه ایجاد می شود. البته در بعضی از مدل های این پارچه جذاب، کوک ها از طرح پارچ رویی پیروزی می کنند. کوک بندی به صورت دایره های پراکنده و مربع نیز جزو مدل های مختلف طراحی این پارچه است.
لایه های پارچه کوک دوزی هندی معمولا با نخ دمسه به هم متصل می شوند. همانطور که می دانید، از این نخ برای گلدوزی روی پارچه نیز استفاده می شود. نخ دمسه ضخامت متوسط و دوام بسیاری زیادی دارد. الیاف پنبه ای آن نیز کاملا با الیاف پارچه سازگار است. در نتیجه می توانید مطمئن باشید در طی زمان این الیاف آسیب نمی بینند و به پارچه نیز آسیب نمی رسانند. البته در تولید بعضی از مدل های پارچه کوک دوزی هندی از نخ های ابریشمی نیز استفاده می شود. این نخ ها اندکی درخشندگی دارند و ظاهر متفاوتی به پارچه می بخشند.
عوامل موثر بر قیمت پارچه کوک دوزی هندی
فاکتورهای مختلفی در قیمت پارچه کوک دوزی هندی، موثر هستند. جنس پارچه یکی از اصلی ترین معیارهای موثر بر قیمت پارچه کوک دوزی است. معمولا برای تولید این پارچه از پارچه های لینن استفاده می شود. اما می توان انواع پارچه های ابریشمی و تافته را نیز برای زمینه این پارچه مورد استفاده قرار داد. یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت پارچه کوک دوزی، نخ به کار رفته در کوک دوزی های آن است. کیفیت نخی که در این کوک بندی ها مورد استفاده قرار می گیرد، ارتباط مستقیمی با کیفیت پارچه و طول عمر آن دارد.
یکی از مهمترین دلایلی که پارچه کوک دوزی را به یک پارچه قیمتی تبدیل کرده است، دست دوز بودن آن است. اجرای این کوک های خاص بر روی پارچه های لطیف لینن توسط دستان هنرمندی انجام می شود. سختی کار و مدت زمان زیادی که برای تولید هر قوار از این پارچه نیاز است، باعث شده قیمت نهایی آن اندکی بالا باشد. هرچند این پارچه نفیس و کاربردی دوام بالایی دارد و می تواند یک سرمایه گذاری طولانی مدت برای استایل شما به حساب آید.
ویژگی های پارچه کوک دوزی هندی
بد نیست در ادامه مطلب و برای آشنایی بیشتر با این پارچه، در مورد ویژگی های آن نیز صحبت کنید. در حقیقت آشنایی با ویژگی های پارچه ای با این قدمت و محبوبیت، می تواند دلایل محکمی برای خرید آن به شما بدهد. در نتیجه اگر هنوز در مورد خرید پارچه کوک دوزی هندی تردید دارید، مطالعه ادامه این مطلب برای شما مفید و راهگشا خواهد بود.
خرید پارچه کوک دوزی هندی برای مانتو
ظاهر فریبنده
برای داشتن استایلی متفاوت، به یک پارچه متفاوت نیز نیاز دارید. اگر تمایلی به پوشیدن لباس های سنگین با الیاف مصنوعی ندارید، پارچه کوک دوزی هندی پارچه ایده آل شما است. معمولا خانم هایی که اهل پوشیدن لباس شیک و امروزی هستند، در انتخاب کت یا مانتو دچار مشکل می شوند. این پارچه به شما این امکان را می دهد، استایلی فرینده و همزمان ساده و کژوال داشته باشید. از این پارچه می تواند برای دوخت مانتوهای روزمره، رسمی و فانتزی استفاده کنید.
تنوع خیره کننده
یکی از مهمترین ویژگی های پارچه کوک دوزی هندی، تنوع بی نظیر آن است. شما می توانید این تنوع را در طرح پارچه و کوک بندی آن مشاهده کنید. این پارچه هندی جذاب دنیایی از رنگ ها را در خود دارد. می توانید این پارچه را با طرح هندسی برای دوخت لباس های رسمی استفاده کنید. انواع طرح های گلدار و بته جقه برای دوخت مانتوهای فانتزی روزمره یا کت های تک زنانه بسیار مناسب است. یکی از طرح های پرطرفدار این پارچه، طرح چهل تکه است. در حقیقت اگر به الگوی پارچه چهل تیکه علاقه دارید، پارچه لینن کوک دوزی می تواند برای شما مناسب باشد.
تنفس پذیری بالا
یکی از مهمترین مشکلاتی که لباس های رسمی و مجلسی دارند، به کار رفتن الیاف مصنوعی در بافت آنها است. می توان گفت پارچه کوک دوزی هندی تنها پارچه ای است که فاقد هر گونه الیاف مصنوعی است و شما می توانید از آن برای طراحی لباس های رسمی بهره ببرید. این تنفس پذیری به شما کمک می کند کمتر تعریق کنید. الیاف طبیعی موجود در این پارچه به میزان زیادی جاذب رطوبت نیز هستند. در نتیجه هرگز لباس شما به دلیل تعریق مرطوب نخواهد شد. این ویژگی در روزهای سرد پاییز نیز برای شما کاربرد زیادی خواهد داشت.
لطافت مثال زدنی
پارچه های مجلسی و نفیس معمولا دارای الیاف درخشان لمه و سایر الیاف مصنوعی هستند. لطافت این الیاف هرگز با الیاف طبیعی پنبه قابل مقایسه نیست. اگر به دنبال پارچه متفاوت و خاصی هستید که از لمس آن لذت ببرید، پارچه کوک دوزی هندی گزینه مورد نظر شما خواهد بود. این پارچه علاوه بر ظاهر جذابی که دارد، بسیار نرم و لطیف است و نیاز به آستر ندارد. در نتیجه پوست شما از پوشیدن آن لذت خواهد برد.
گرم و دوست داشتنی
پارچه کوک دوزی هندی در دسته پارچه های پاییزه قرار می گیرد. هرچند که نه از الیاف پشمی تولید شده و نه در آن پشم شیشه به کار رفته است. این پارچه با ضخامت متوسط، برای روزهای پاییز و اوایل بهار بسیار مناسب است. قرار گرفتن دو لایه پارچه لینن تهیه شده از الیاف طبیعی، گرمای مطبوعی را برای شما فراهم خواهد کرد. شما به راحتی می توانید در روزهای سرد این پارچه را با لباس های کاموایی بپوشید. در روزهای گرم بهار تنها به یک تی شرت نیاز خواهد داشت.
بادوام
یکی از معیارهایی که یک پارچه را برای استفاده روزمره مناسب می کند، دوام آن است. همانطور که می دانید، پارچه های دارای الیاف طبیعی دوام بالایی دارند. لینن نیز یکی از بادوام ترین پارچه های موجود است. شما می توانید لباس خود با پارچه کوک دوزی هندی را بارها و بارها بشویید. این پارچه هرگز دچار تغییر رنگ یا پرزدهی نمی شود. در نتیجه لباس محبوب شما تا سال ها از نظر ظاهری کیفیت روز اول را خواهد داشت.
کلاسیک و کاربردی
قدیمی نشدن یک پارچه می تواند دلیل خوبی برای خرید آن باشد. با توجه به پیشینه غنی این پارچه و جایگاهی که امروز در صنعت مد دارد، می توانید مطمئن باشید لباس شما هرگز قدیمی نمی شود. در حقیقت شاید در نگاه اول قیمت پارچه لینن کوک دوزی اندکی گران به نظر برسد، اما شما می توانید مدت زیادی از آن در استایل خود استفاده کنید.
راهنمای خرید پارچه کوک دوزی هندی
این پارچه زیبا و دوست داشتنی معمولا برای دوخت لباس های روزمره استفاده می شود. کت، جلیقه، پانچو و شال را می توانید با پارچه لینن کوک دوزی هندی طراحی نمایید. در ادامه ما قصد داریم به بیان چند نکته کوتاه برای خرید این پارچه بپردازیم. با در نظر داشتن این نکات تجربه خرید موفق تری خواهید داشت.
به آبرفت پارچه لینن کوک دوزی هندی توجه کنید
پارچه هایی که دارای الیاف طبیعی هستند، به طور معمول دچار آبرفت می شوند. اما به نظر می رسد این پارچه پیش از تولید با روش های مخصوص کاملا در برابر آبرفت معمول پارچه های مشابه، مقاوم شده است. برای حل این نگرانی می توانید با فروشنده مشورت کنید.
یک طرح مناسب انتخاب کنید
اگر اضافه وزن دارید، طرح های شلوغ برای شما چندان مناسب نیست. طرح های شلوغ و گل های درشت باعث می شود شما اندکی چاق به نظر برسید. برای حل این مشکل می توانید از طرح های ریز یا پراکنده استفاده کنید. پارچه کوک دوزی هندی با طرح های منظم هندسی نیز برای شما مناسب تر است.
مشاهده طرح های پارچه کوک دوزی دولایه هندی
به جنس پارچه دقت کنید
پارچه کوک دوزی هندی به دلیل جنس خاصی که دارد و کوک دوزی هایی که با دست روی آن انجام می شود، قیمت نسبتا بالایی دارد. اگر با مراجعه به بازار مدلی از این پارچه پیدا کردید که به میزان چشمگیری از قیمت معمول این پارچه ارزان تر است، باید به کیفیت آن شک کنید. در هنگام خرید بهتر است حتما پارچه را لمس کرده و به ظرافت کوک های آن دقت کنید.
متراژ پارچه لینن کوک دوزی هندی را در نظر داشته باشید
پارچه کوک دوزی هندی به صورت قواره ای به فروش می رسد. کل قواره این پارچه 2/70 سانتی متر طول و 2/20 سانتی متر نیز عرض دارد. البته اگر مایل باشید می توانید به مقدار نیم قواره نیز این پارچه را تهیه کنید. در این صورت نیم قواره این پارچه 1/35 سانتی متر طول و 2/20 سانتی متر عرض دارد. این پارچه در طول و عرض با کوک های خاصی لبه دوزی شده است.
راهنمای دوخت پارچه کوک دوزی هندی
شاید تنها دشواری که برای دوخت این پارچه داشته باشید، محافظت از کوک بندی های آن در سطح پارچه باشد. این پارچه جنسی مشابه با لینن و انواع پارچه های نخی سبک دارد، در نتیجه دوخت آن چندان دشوار نخواهد بود. آشنایی با ترفندهای زیر فرآیند دوخت این پارچه را برای شما آسان تر می کند.
ضخامت پارچه کوک دوزی را در نظر داشته باشید
یکی از نکاتی که حین دوخت این پارچه می تواند چالش برانگیز باشد، ضخامت آن است. این پارچه در ضخامت های مختلف تولید می شود. قرار گرفتن چند لایه از آن در هنگام دوخت، می تواند فرآیند دوختن را دشوار کند. به همین دلیل نیاز دارید سوزن و نوع کوک را با ضخامت این پارچه در هنگام دوخت تنظیم کنید.
محدودیت متراژ پارچه را فراموش نکنید
با توجه به اینکه این پارچه به صورت قواره ای به فروش می رسد، باید بدانید مقدار پارچه شما محدود است. در نتیجه برای دوخت لباس های خاص، خیلی بلند یا چین دار نیاز به دو قواره یا پارچه ای برای ترکیب با پارچه اصلی خود دارید.
به جهت طرح پارچه توجه کنید
اگر از پارچه کوک دوزی با طرح های خاص استفاده می کنید، باید تقارن طرح پارچه در قسمت های مختلف لباس را در نظر داشته باشید. حفظ این تقارن ضروری است و به شما کمک می کند در نهایت لباس زیباتری داشته باشید.
پاک دوزی پارچه کوک دوزی هندی را فراموش نکنید
برای اینکه این پارچه از قسمت درزها دچار نخ کش نشود، باید آن را پاک دوزی کرده و سردوز بزنید. البته با توجه به فرم این پارچه، استفاده از نوار اریب انتخاب مناسب تری است. دوخت نوار اریب در حاشیه درزهای لباس به شما کمک می کند لباسی شیک و نفیس داشته باشید. با این روش عمر پارچه و کوک های حساس آن نیز افزایش می یابد.
شستشوی پارچه کوک دوزی هندی
یقینا پس از خرید یک کت گرانقیمت با پارچه کوک دوزی هندی، مایلید به بهترین شکل از آن مراقبت کنید. در گام اول بهتر است آن را با دست بشویید. برای این کار به آب ولرم با دمای زیر 30 درجه نیاز دارید. استفاده از شوینده های ملایم حداقل آسیب را به رنگ و بافت پارچه می رساند. معمولا تاکید می شود از ماشین لباسشویی برای شستشوی پارچه لینن کوک دوزی هندی استفاده نشود.
اگر مجبور هستید از ماشین لباسشویی استفاده کنید، لباس کوک دوزی شده را تنها در درون لباسشویی قرار دهید. ممکن است کوک های حساس این پارچه در برخورد با لباس های دیگر، آسیب ببیند. لباسشویی را روی برنامه شستشوی لباس های حساس تنظیم کنید. آب ولرم و شوینده ملایم و مخصوص را فراموش نکنید.
لباس را آویزان نکنید. ترجیحا روی یک سطح صاف و در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. پارچه لینن کوک دوزی هندی را در حین شستشو نچلانید. برای آبگیری نیز آن را در هم فشار ندهید و سعی کنید آب موجود در الیاف پارچه را با حوله بگیرید. رعایت این نکات شما را از اتو کشی بی نیاز خواهد کرد. هرچند اتو کشی این لباس چندان دشوار نیست و پارچه کوک دوزی به راحتی اتو کشی می شود.
منبع: www.wanderingsilk.org