5 نکته برای ست کردن لباس با توجه به بافت و جنس پارچه

استایل و ظاهر هر فرد نه تنها به مدل و رنگ لباس های او بلکه به نحوه ترکیب کردن و ست کردن آن ها با توجه به جنس و نوع پارچه نیز بستگی دارد. در واقع می توان گفت، آشنایی با جنس پارچه و شناخت ویژگی های آن تاثیر زیادی در نتیجه کار شما می گذارد. در دنیای مد و فشن شناخت جنس پارچه و اطلاع از نحوه ست کردن آن با سایر پارچه ها یک مهارت مهم محسوب می شود. کسب این مهارت تاثیر قابل توجه و مستقیمی بر زیبایی ظاهر و احساس راحتی شما می گذارد. امروز و در این مقاله قصد داریم به طور مفصل در مورد 5 نکته مهم برای ست کردن لباس بر اساس جنس پارچه صحبت کنیم. با خواندن این مقاله می توانید زین پس استایل هایی جذاب تر، هماهنگ تر و مطابق مد روز داشته باشید.
شناخت کامل انواع جنس پارچه و کاربرد آن ها
برای شروع لازم است با انواع مختلف جنس پارچه آشنا شوید. این کار به شما کمک می کند تا بدانید هر پارچه ای چه ویژگی های دارد. هر جنس پارچه با توجه به ویژگی ها و بافتی که دارد، تاثیر متفاوتی در ظاهر و استایل شما ایجاد می کند. با دانستن این نکات می توانید راحت تر پارچه ها را با هم ست کنید.
پارچه های طبیعی و دوست دار پوست
پارچه های طبیعی معمولا نحوه تولید سختی دارند. از آنجایی که منابع تولید این پارچه ها کم است، قیمت آن ها کمی بالاتر از نمونه های مشابه است. با این حال کیفیت بالای جنس این دسته پارچه ها می تواند مخاطب را برای خرید آن ها متقاعد کند.
- پنبه: رایج ترین و پرکاربردترین پارچه طبیعی است. این پارچه تنفس پذیری و راحتی بسیار زیادی را برای شما به ارمغان می آورد. پارچه های پنبه ای برای استفاده روزمره در تابستان فوق العاده هستند.
- کتان: پارچه ای مقاوم با بافت نسبتا زبر و ظاهری مات که برای لباس های کژوال گزینه ایدئالی محسوب می شود. این پارچه نیز زیرمجموعه پارچه های تابستانی است.
- ابریشم: پارچه ای براق، نرم و لوکس که به قیمت بالا معروف است. از این پارچه بیشتر در لباس های مجلسی استفاده می شود. این پارچه به دلیل ظرافت بالا، شرایط نگهداری خاصی دارد.
- پشم: اگر به دنبال یک پارچه زمستانی و گرم هستید، پارچه پشمی برای شما است. این پارچه دارای بافت ضخیم و کمی زبر بوده و معمولا در کنار آستری قرار می گیرد.
- لینن: این پارچه برای روزهای گرم سال و استفاده روزمره ساخته شده است. ظاهری مشابه پارچه های نخی و بافتی مات دارد.
پیشنهاد ما: لباس گشاد یا اورسایز چیست؟ با این ترند بیشتر آشنا شوید
پارچه هایی مصنوعی با طول عمر بالا
پارچه های مصنوعی معمولا با مواد اولیه آزمایشگاهی و در کارخانه جات تولید می شوند. این پارچه ها قیمت پایینی دارند. از این رو تمایل تولیدکنندگان لباس به استفاده از این پارچه ها بیشتر است. بسیاری از افراد معتقدند پارچه های مصنوعی نسبت به پارچه های طبیعی سازگاری کمتری با پوست انسان دارند.
- پلی استر: پارچه ای مقرون به صرفه با روش تولید آسان است. این جنس پارچه در برابر چروک مقاومت بالایی دارد. پلی استر یکی از کاربردی ترین پارچه های مصنوعی در صنعت مد محسوب می شود.
- نایلون: مقاومت و بافت متراکم این پارچه از ویژگی های بارز آن محسوب می شود. این پارچه بافت کشسانی دارد. از این رو بیشتر برای تولید لباس های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.
- ویسکوز: نام دیگر این پارچه ابریشم مصنوعی است. اگر به دنبال یک پارچه جذاب اما قیمت مناسب هستید، تجربه استفاده از این پارچه را از دست ندهید.
- اکریلیک: شباهت زیادی به پشم دارد. پارچه اکریلیک عموما در لباس های زمستانی مورد استفاده قرار می گیرد.
بافت زمینه پارچه و تاثیر چشم گیر آن در یک استایل
بافت پارچه نقش مهمی در ترکیب لباس ها و استایل کردن آن ها دارد. این جمله ای است که تقریبا تمام استالیست ها و طراحان لباس بر سر آن اتفاق نظر دارند. پارچه ها از لحاظ بافت به سه دسته تقسیم می شوند. نرم و لطیف، متوسط و زبر یا پارچه های بافت دار و دانه درشت، سه دسته بندی اصلی بافت پارچه در صنعت نساجی محسوب می شوند. ترکیب مناسب این سه جنس پارچه در یک استایل باعث ایجاد تنوع و جذابیت در پوشش شما می شود. اگر لباس اصلی شما از پارچه ای نرم و ظریف تهیه شده، بهتر است لباس مکمل آن را از بین پارچه هایی با بافت ضخیم تر مثل پارچه پشمی و یا پارچه کتان انتخاب کنید.
برای اینکه درک نکات گفته شده برای شما آسان تر شود این استایل را در ذهن خود تجسم کنید. ترکیب یک پیراهن کرپ با یک کت کتان یا جین با بافت متوسط را در نظر بگیرید. تفاوت بافت این دو پارچه می تواند چشم و ذهن مخاطب شما را بیشتر از همیشه خیره و درگیر کند. در طرف مقابل برای ست کردن پارچه های بافت دار و زبر به سراغ پارچه نرم تر بروید. ترکیب پارچه هایی مثل پارچه کشمیر یا پشم ضخیم در کنار پارچه های نرم زیبایی بصری جذابی را ایجاد می کند. نکته مهمی که در اینجا مطرح می شود این است که ترکیب دو پارچه با بافت مشابه، باعث خسته کننده شدن استایل شما می شود. استایل های مینیمال و روزانه از این قاعده مستثنی هستند.
خرید پارچه لینن ساده
هماهنگی رنگ ها با توجه به جنس پارچه
رنگ ها به استایل شما روح می بخشند. اگر این رنگ ها با جنس پارچه هماهنگ باشند زیبایی استایل شما را کامل می کنند. توجه به جنس پارچه در انتخاب رنگ مناسب اهمیت زیادی دارد. پارچه های بافت دار و ضخیم مثل پارچه پشمی یا کتان در کنار رنگ های تیره موجود در طبیعت بی نظیر می شوند. این پارچه ها را با رنگ هایی مثل قهوه ای، سبز زیتونی، سرمه ای و خاکستری تصور کنید. بی شک زیبایی آن ها می تواند هر کسی را به وجد بیاورد. در طرف مقابل پارچه های براق و نرم مانند پارچه ساتن و ابریشم برای دیده شدن به رنگ های تیره اما جیغ تر نیاز دارند. رنگ هایی مثل مشکی، زرشکی و بنفش در کنار پارچه های براق فوق العاده و همه پسند می شوند.
پارچه های تابستانی مثل پارچه نخی و پارچه لینن بیشترین کاربرد را در روزهای گرم سال دارند. در نتیجه بهتر است برای آن ها از رنگ های ملایمی مثل سفید، کرمی، آبی روشن یا صورتی ملایم استفاده کنید. این رنگ ها جذب گرمای کمتری دارند. ترکیب رنگ و جنس پارچه باید به گونه ای باشد که تضاد زیادی در استایل شما به وجود نیاید. برای مثال یک شلوار براق ساتن زرشکی را نمی توان با یک بلوز زبر پشمی به رنگ سبز زیتونی ست کرد. این کار باعث نامرتب به نظر رسیدن ظاهر شما می شود.
ایجاد تضادهای درست و هوشمندانه
یکی از جذاب ترین بخش های مد و استایل ترکیب پارچه های مختلف در یک پوشش است. این کار حس تنوع را در استایل شما ایجاد می کند. از طرفی باعث می شود ظاهر شما منحصر به فرد و زیباتر از همیشه به نظر برسد. در ادامه مهم ترین نکات در این زمینه را بررسی خواهیم کرد.
- هماهنگی وزن و ضخامت: سعی کنید در یک استایل از جنس پارچه هایی با وزن نزدیک به هم استفاده کنید. این کار باعث می شود ظاهر شما تعادل و هماهنگی بیشتری داشته باشد.
- استفاده از بافت های مکمل: پارچه هایی که بافت زمینه متفاوتی دارند را در کنار هم امتحان کنید. برای مثال ترکیب یک کت پشمی با شلوار جین یا بلوز نخی می تواند این امکان را برای تمام آیتم ها فراهم کند تا بتوانند هر کدام به خودی خود عرضه اندام کرده و توجه مخاطب را جلب کنند.
- حفظ تعادل بین پارچه های طرحدار و ساده: استفاده از چند پارچه ساده یا چند پارچه طرحدار در کنار یکدیگر کار هوشندانه ای نمی تواند باشد. شما برای زیباتر به نظر رسیدن به تنوع و خلاقیت نیاز دارید. پس بهتر است جنس پارچه ها را به گونه ای انتخاب کنید که شکل و شمایل آن متفاوت باشد. این کار باعث می شود جنس هر یک از پارچه ها مشخص تر باشد.
قیمت پارچه لینن ساده
ساخت استایل های متنوع با تغییر در جنس پارچه
اگر با دنیای مد و فشن آشنا باشید به خوبی با انواع استایل آشنایی دارید. هر نوع استایل قواعد خاص خود را دارد. جنس پارچه در این بین نقش کلیدی را ایفا می کند. برای مثال در استایل های رسمی معمولا از پارچه هایی نظیر پارچه پشمی، پارچه کرپ و پارچه فاستونی استفاده می شود. این پارچه ها علاوه بر ظاهر شکیل، ساختار جذابی به لباس می دهند. همین موضوع می تواند بهترین نتیجه را برای یک جلسه کاری یا مراسم رسمی فراهم کند.
در استایل های کژوال اما موضوع کمی متفاوت است. در این سبک دوست داشتنی، معمولا از پارچه های مینیمال و راحت تر استفاده می کنند. پارچه هایی مانند پارچه جین، پارچه کتان و پارچه تریکو جزو پرطرفدارترین ها در این زمینه محسوب می شوند. این پارچه ها می توانند راحتی زیادی را برای شما در طول روز فراهم کنند. در نتیجه بهتر است در ابتدا استایل مورد نظر و مکانی که قصد استفاده از آن را دارید مشخص کرده و سپس با توجه به جنس پارچه ها، آیتم های مختلف را در کنار یکدیگر قرار دهید.